Preotul Paroh Gheorghe Ţiu


Părintele Gheorghe Ţiu

"Cu a Sa milă şi a Sa iubire de oameni, Dumnezeu trimite în Mississauga pe preotul Gheorghe Ţiu, preot cu har şi cu mare frică de Dumnezeu, care bate la porţile caselor de români, aruncă scânteie de credinţă în sufletele lor şi adună turma..."

Părintele Gheorghe Ţiu a văzut lumina zilei la 10 Decembrie 1964, pe meleagurile Vrancei, fiind al patrulea din cei cinci feciori ai unei familii creştine de moldoveni. Din mijlocul familiei, viitorul preot a adunat în memorie amănunte din viaţa Mântuitorului, de care avea să-şi reamintească mult mai târziu, în vremea examenelor de la facultate.

A fost Hirotonit Diacon în 29 Iunie 1996 de I.P.S. Daniel Mitropolit al Moldovei şi al Bucovinei, la Mânăstirea Cetăţuia Iaşi. Este apoi Hirotonit Preot de către P.S. Ioachim al Huşilor în 3 Noiembrie 1996, la Catredrala Episcopiei din Huşi. În 22 Noiembrie 1997 Preotul Gheorghe Ţiu este numit Preot Paroh al Bisericii Ortodoxe Române Sf. Apostol Andrei.

Este căsătorit cu presbitera Elena şi are cinci copii: Ana-Maria (22 de ani), Andreea-Gabriela (21 de ani), Ilie (16 ani), Elena-Ştefania (12 ani) şi Alexandru (6 ani). Ana-Maria este căsătorită cu preotul Lucian Azoiţei şi au trei copii: Daniel, Sebastian şi Teodor, iar Andreea-Gabriela este căsătorită cu Teofil Ioan Dobre.