Articole

 1. 19 martie 2022

  Flavius Valerius Constantinus sau Constantin cel Mare este primul împărat creştin și unul dintre cei mai de seamă împăraţi ai istoriei universale.

 2. 12 martie 2022

  Petrecându-și copilăria în clopotnița unei mănăstiri, Sfântul Nicolae a luat decizia de a se călugări, după ce a fost vindecat în chip minunat de dizenterie. După ce și-a susținut cele două teze de doctorat, a pornit în călătoria sa misionară în America, ajutându-i pe cei răniți în război și pe cei săraci, iar apoi reorganizând Biserica Ortodoxă Sârbă din America.

 3. 6 martie 2022

  Slujind poporului, ca împărăteasă, vreme de 35 de ani, Sfânta Ipomoni a pășit pe calea monahală după moartea soțului, slujind Domnului și surorilor sale încă 25 de ani. Iubind pe toată lumea ca pe propriii copii, Sfânta Ipomoni a trecut cu multă răbdare prin toate încercările, plecând la Domnul cu trei ani înainte de căderea Constantinopolului.

 4. 1 martie 2022

  Sfântul Apostol Andrei este sărbătorit pe data de 30 noiembrie. S-a născut în Betsaida Galileia, localitate situată pe țărmul Lacului Ghenizaret, în nordul Țării Sfinte.

 5. 6 februarie 2022

  Despre Biserica "Sfântul Apostol Andrei" din Mississauga, Canada


© 2024 St Apostle Andrew Romanian Orthodox Church, Mississauga